"Eftersom vi inte kan veta allt om något, borde vi veta lite om allt."
Blaise Pascal (1623-1662)

AUG - OKT 2020
Tisdagen den 20 oktober 2020 - klockan 16:15
Insändare

Angående koloniträdgårdarna i Kungsör


2020-09-17


Här på Sfi i Kungsör tränar vi svenska - vi pratar, lyssnar, läser och skriver. I en grupp talade vi om vad Koloniträdgårdar är. Vi läste lite om när och varför de kom till. Nu är det förändring på gång här i vår kommun. En av eleverna har skrivit ner det som vi har pratat om.

/Mette, lärare på Sfi


För 200 år sedan bodde många på landet. Människorna brukade jorden. De var jordbrukare. De odlade egen mat. På 1800-talet kom industrierna. Många flyttade till städerna. De bodde i små lägenheter. Då kom idén om koloniträdgårdar. Det finns koloniträdgårdar i många städer. Man kan hyra en jordlott av kommunen. Det finns två områden med koloniträdgårdar i Kungsör. Den ena området finns i Lockmora och det andra vid finns vid Arbogaån. Nu planerar kommunen att stänga ett koloniområde. Det är området nära Arbogaån som är hotat. Jag tycker att det är fel. Många vill hyra en bit jord. Det finns kö.

Jag tycker att den bästa platsen är vid Arbogaån. För det första ligger den nära ett område med många lägenheter. För det andra finns det vatten i ån. Jag vill att kommunen ändra sig.

/Hilal, elev på Sfi

Tipsa en vän     Skriv utArtikel

Utökad samhällsinformation och föräldraskapsstöd för eleverna på SFI


Under hösten genomförs en satsning på förstärkt föräldraskapsstöd och samhällsinformation för utlandsfödda som läser svenska för invandrare.

Läs mer
Insändare

Angående koloniträdgårdarna i Kungsör


Här på Sfi i Kungsör tränar vi svenska - vi pratar, lyssnar, läser och skriver. I en grupp talade vi om vad Koloniträdgårdar är. Vi läste lite om nä...

Läs mer
VIVA News
Ansvarig utgivare:   Kunskapsporten Kungsör
Webmaster:   Mari-Anne Bengtsson
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
VIVA News
Ansvarig utgivare:   Kunskapsporten Kungsör
Webmaster:   Mari-Anne Bengtsson