"Eftersom vi inte kan veta allt om något, borde vi veta lite om allt."
Blaise Pascal (1623-1662)

AUG - OKT 2020
Torsdagen den 1 oktober 2020 - klockan 08:59
Artikel/Insändare

Låt oss få en busshållplats utanför Komvux i Kungsör!


Rahimeh Hassani 2020-05-27

Rahimeh Hassani tycker till!
Bild:Rahimeh Hassani
Rahimeh Hassani tycker till!

Region Västmanland tog för ett år sedan bort kollektivtrafiken vid Kungsör Komvux. Elever på Kungsörs Kommuns skolor oroar sig för att komma i tid till skolan eftersom det är långt att gå från det närmsta busshållplatsen vilket är ett problem särskilt under vintern. Det är nödvändigt att kommunen tar hänsyn till Komvux elevernas behov. De flesta elever har en kurs både på morgonen och på eftermiddagen och förlorar mycket tid på grund av det inte längre finns en hållplats vid skolan.

Det är väldigt tidskrävande att ta sig till och från Komvux vilket gör att eleverna förlorar studietid. Den närmaste busshållplatsen ligger 1,8 kilometer från skolan och det tar 22 minuters snabb promenad att ta sig från den närmsta hållplatsen till skolan. Den tid det tar att gå skulle ha kunnat användas som studietid. Det gör det också svårt för eleverna att ta sig hem mellan lektioner även om det är flera timmar mellan förmiddags och eftermiddags klasser. Vissa elever som bor nära skolan skulle kunna cykla men många elever bor långt bort och kommer med bussar från andra orter.

Eftersom Komvux eleverna har svårt att hinna i tid till sina lektioner på grund av det långa avståndet, blir de därför naturligtvis stressade. Stressen orsakar att eleverna inte helt kan koncentrera sig på att studera och deras studieresultat blir därför sämre. Eleverna skulle givetvis kunna lämna sina hem mycket tidigare för att försäkra sig om att komma i tid utan att stressa, men det är inte alltid som detta fungerar, eftersom en del av oss har familjer och barn.

Det stora avståndet från närmaste busshållplats blir ännu mer problematiskt under vintersäsongen då vägarna blir hala och farliga, särskilt för de äldre som studerar, t.ex. på SFI, på komvux. Det är väldigt stor risk att de halkar omkull och skadas vilket kan innebära att de måste söka läkarhjälp eller till och med läggas in på sjukhus vilket i själva verket kostar mycket pengar. Det är också möjligt att vissa väljer att missa sina lektioner av rädsla för att skadas då det varnas för halka.

Jag önskar verkligen att kommunen vill stötta oss elever i vårt behov, och återinföra busstrafiken till och från Komvux i Kungsör!


Tipsa en vän     Skriv utArtikel/Insändare

Tänk på hur du talar med barn!


Hur vi talar påverkar inte bara hur vi uppfattas i samhälletOm vi vuxna börjar tänka på hur vi talar till barn i vår närhet så

Läs mer
Artikel/Insändare

Låt irakier få asyl i Sverige!

Hayder

Sverige, har varit en av de mest välkomnande länderna i Europa för flyktingar, men...

Läs mer
Artikel/Insändare

Låt oss få en busshållplats utanför Komvux i Kungsör!

Rahimeh Hassani tycker till!

Region Västmanland tog för ett år sedan bort kollektivtrafiken vid Kungsör...

Läs mer
Veckans Novell

Det blir inte alltid som man tänkt sig

  

"Mörkret kom i form av ett besked"

"En evig dans, som aldrig tog paus"

"Allt går om man...

Läs mer

Datorer till alla Komvux-elever!

VIVA News
Ansvarig utgivare:   Kunskapsporten Kungsör
Webmaster:   Mari-Anne Bengtsson
Tipsa redaktionen
Skicka insändare
VIVA News
Ansvarig utgivare:   Kunskapsporten Kungsör
Webmaster:   Mari-Anne Bengtsson